X
20feb
20feb

Thema bijeenkomst: Boekbespreking ‘Cijfers bijten niet’

TERUG
donderdag 20 februari, 2020 15:00 — donderdag 20 februari, 2020 17:00    Grote Markt 17 Gorinchem Nederland
Evenement samenvatting
Boekbespreking door Ronald van Tol: Ronald is een ervaren organisatie adviseur en schreef het boek ‘Cijfers bijten niet’. Deze themabijeenkomst is voorafgaand aan de ALV die start om 18.00 uur. Voor degene die aansluitend de ALV bijwonen kunnen rekenen op broodjes.
Evenement details

Het bestuur van het Genootschap voor Risicomanagement (GvRM) is zeer verheugd dat wij onze volgende bijeenkomst op 20 februari 2020 in Gorinchem houden. Locatie is het ‘Gorcums Museum’ op de Grote Markt 17 in Gorinchem. Naast de prachtige historische omgeving is deze locatie naar onze mening ook redelijk centraal gelegen voor de meeste leden.   

Het programma bestaat uit:

 • 14.30 uur Inloop en ontvangst
 • 15.00 uur Boekbespreking door Ronald van Tol

Ronald is een ervaren organisatie adviseur en schreef het boek ‘Cijfers bijten niet’. Zie: https://www.cijfersbijtenniet.nl en/of de preview op LinkedIn Preview Boek "Cijfers bijten niet"​

In dit boek staat hij stil bij het gebruik van de jaarrekening bij te nemen beslissingen en dus het nemen van risico’s. Tijdens de boekbespreking gaat Ronald van Tol specifiek in op financiële- en bedrijfskundige risico’s. Hij neemt ons mee in het bedrijfskundig lezen van de jaarrekening om zo te begrijpen wat er in een onderneming gebeurt. De presentatie is interessant voor zowel personen die incidenteel of geheel niet naar een jaarrekening kijken als ook voor personen die geregeld als gesprekspartner aan tafel zitten met de controller of accountant. Tijdens de presentatie is er uiteraard gelegenheid voor het stellen van vragen. Zowel het boek als de presentatie worden gekenmerkt door een luchtige en toegankelijke aanpak met veel praktijkvoorbeelden.

 • 17.00 uur kort bezoek aan Museum
 • 17.30 uur Gezamenlijk verzorgen van de inwendige mens
 • 18.00 uur Algemene ledenvergadering van het GvRM

Het bestuur steekt veel tijd in onze vereniging. Wij stellen de mening van onze leden erg op prijs en willen graag de successen met jullie delen. Met elkaar worden we alleen maar sterker. We hopen op een hoge opkomst van onze leden. Binnenkort volgt er aanvullende informatie.

 • 19.30 uur Netwerkborrel

 

iCalendar agenda bestand


 • DEEL
 • TIjd
  donderdag 20 februari, 2020 15:00 — donderdag 20 februari, 2020 17:00
 • Adres

  Gorcums Museum

  Website: https://www.gorcumsmuseum.nl/museum/auditorium

  Adres: Grote Markt 17 Gorinchem Nederland

Agenda

Bijeenkomsten & Evenementen van het Genootschap voor Risicomanagement

Webinar “Business in control, in relatie tot de Corona Crisis”
Evenement samenvatting
We dachten in control te zijn…tot de Corona crisis. Hoe kijken we nu aan tegen in control zijn en welke tijdelijke of structurele veranderingen zien we.
Evenement samenvatting
Het GvRM-bestuur heeft besloten om later in het jaar, mogelijk in september 2020 als er geen acuut ‘coronagevaar’ meer is, een rondetafelconferentie te houden. Doel tijdens de bijeenkomst is om te praten over de context van de coronacrisis en met elkaar van gedachten te wisselen over de mogelijke ‘Lessons Learned’ voor burgers, bedrijven, overheids-organisaties en het maatschappelijk leven in Nederland. Daarbij wordt ook gesproken over de rol die risicomanagement hierbij (stapsgewi...
05nov
05nov

"Save the Date" Het Risk & Resilience Festival 2020

Drienerlolaan 5 Enschede Nederland
"Save the Date" Het Risk & Resilience Festival 2020
Evenement samenvatting
PERSPECTIEVEN VOOR EEN DUURZAME SAMENLEVING Tijdens het Festival wordt vanuit verschillende perspectieven (thema’s) gekeken naar de uitdagingen die er zijn om een duurzame samenleving te bouwen. De thema’s zijn: strategy, technology, finance, data, human, operations & safety en legal & compliance. De (combinatie van) benaderingen op het gebied van resilience en riskmanagement vormen hiervoor het vertrekpunt en de kijkvensters om met sprekers, studenten en deelnemers uit het publieke en private...
 • Locatie

  Drienerlolaan 5 Enschede Nederland

05nov
05nov

GvRM Riskmanagement Studie Award 2020

Drienerlolaan 5 Enschede Nederland
GvRM Riskmanagement Studie Award 2020
Evenement samenvatting
De GvRM Risk Management Studie Award bestaat sinds 1995 en wordt tegenwoordig jaarlijks uitgereikt. Het is een award voor studenten die onderzoek verricht hebben en/of een werkstuk hebben gemaakt op het gebied van risicomanagement met een duidelijke meerwaarde voor het vakgebied.
 • Locatie

  Drienerlolaan 5 Enschede Nederland