X
29okt
29okt

Webinar Cybersecurity

TERUG
donderdag 29 oktober, 2020 16:00 — donderdag 29 oktober, 2020 17:30   
Evenement details

‘The times they are a-changing' is een muziekalbum van de Amerikaanse zanger Bob Dylan. Het was zijn derde studioalbum, het kwam uit op 13 januari 1964.

‘The times they are a-changing’ geldt nog steeds. Het lijkt echter steeds sneller te gaan. Digitalisering heeft vooral de laatste twee decennia een grote vlucht genomen. Een belangrijk deel van ons persoonlijke en zakelijke leven speelt zich inmiddels af in het digitale domein. Daarmee ontstaan er heel veel voordelen en nieuwe kansen, maar is er ook een keerzijde in de vorm van bedreigingen. Een aantal veelbelovende ontwikkelingen voor de toekomst op middellange termijn staan nog slechts in de kinderschoenen. Denk daarbij aan Artificial Intelligence, Blockchains, 3D technologie, Internet of Things en telecommunicatie. Wat wij daar nu van zien, zijn slechts de eerste ontwikkelingen. Zijn wij ons echter ook voldoende bewust van de risico’s? Organisaties die hun processen -en daarmee data over bijvoorbeeld medewerkers, producten, klanten, leveranciers en systemen- uitvoeren in een digitale omgeving, staan bloot aan diverse risico’s van oneigenlijke toegang tot en met het gebruik van informatie en waardevolle assets. Risicomanagement houdt zich bezig met het identificeren en adequaat reageren op deze bedreigingen in het digitale domein, oftewel, het managen van cybersecurity.

In dit Webinar kijk ik niet meer achterom, maar juist vooruit: wat zijn dan die ontwikkelingen in de context van onze organisaties die om adequaat cybersecurity beleid vragen? Wat zijn voorbeelden van specifieke kwetsbaarheden in sectoren? Wat kunnen organisaties doen om niet alleen technisch, maar ook strategisch en organisatorisch voorbereid te zijn op de toekomst? Hoe krijgen we een cybersecurity cultuur in de organisatie door het verhogen van awareness en sturen we op gedrag van medewerkers? Na een plenaire inleiding door de spreker, nodigen we deelnemers van harte uit om aan de hand van praktijkvoorbeelden in discussie te gaan en ervaringen uit te wisselen. De samenvatting van het Webinar zal bestaan uit een inschatting van de maturity van cybersecurity bij de deelnemers door de gespreksleider.

Let op: vermeld bij uw aanmelding het email adres waarmee u deelneemt aan de online bijeenkomst. U ontvangt nl. een uitnodiging via dát email adres.

 

Over Robert Korsloot

Robert Korsloot is bedrijfskundige en is sinds 1997 zelfstandig adviseur op het gebied van kwaliteit-, proces- en risicomanagement. Daarnaast is hij onder andere gecertificeerd als Enterprise Architect (TOGAF), CISM, BPM Master, Auditor en Risicomanagement trainer. Hij studeerde onder andere bij de Open Universiteit, INSEAD en diverse instituten zoals G3100, het Global Network for Risk Management en AIIM. Hij heeft internationale ervaring als adviseur en trainer. Bij al zijn opdrachten stond en staat de integratie tussen business en IT -en daarmee het beveiligen van het IT domein om de business kwaliteit te kunnen garanderen-  centraal. Robert werkt momenteel onder andere voor het Ministerie van Defensie en gerelateerde organisaties, banken, een beveiligingsorganisatie, een zorginstelling en klanten in de petrochemie. Een werkveld waar cybersecurity grote aandacht heeft. 

 

  • DEEL
  • TIjd
    donderdag 29 oktober, 2020 16:00 — donderdag 29 oktober, 2020 17:30

Agenda

Bijeenkomsten & Evenementen van het Genootschap voor Risicomanagement

Openheid en vertrouwen in organisaties, kenmerk van klokkenluidersregeling?  Hoe ga jij om met een klokkenluider?
Evenement samenvatting
Mandy van den Broek en dr. Fionnuala Herder bespreken de nieuwe klokkenluidersregeling. Maar niet alleen dat: zij maken een verbinding met openheid van communicatie: Wat zijn de voorwaarden daarvoor en hoe bereik je dat..........
  • Locatie

    Dodeweg 8 Leusden Nederland

Risk & Resilience festival - "One step ahead with big data"
Evenement samenvatting
Dit jaar zal - naar wij hopen met testen, vaccins, mondkap, hygiëne-voorschriften, maximale capaciteit en op afstand hopelijk een fysieke bijeenkomst mogelijk zijn op de Universiteit Twente. We informeren u hierbij alvast over het thema en vragen of u een actieve bijdrage wilt leveren aan de inhoud, de opzet en de voorbereidingen op weg naar 4 november. Daarbij hopen wij dat we opnieuw samen met u een fantastisch evenement kunnen en zullen gaan organiseren.