X
04nov
04nov

Risk & Resilience festival - "One step ahead with big data"

donderdag 04 november, 2021 09:00 — donderdag 04 november, 2021 18:00   
Evenement details

Donderdag 4 november (09.00 - 18.00 uur) zullen we u hopelijk mogen ontvangen op de campus van de Universiteit Twente. 

Aanmelden voor het festival kan via deze link. GvRM leden ontvangen een korting op het normale tarief van EUR 135,- en betalen EUR 80,-

Opzet van het Festival:
Het Festival in 2021 bestaat uit de volgende elementen, plenaire sessies (met als vertrekpunt het festivalthema), maximaal 45 parallelbijeenkomsten (3 sessies per thema verdeeld over maximaal 15 zalen) en - voor zover mogelijk - een informatiemarkt en culturele omlijsting.

Sprekers vanuit GvRM:

1. Bart Stengs
Bart Stengs is een ervaren professional in het bank- en verzekeringswezen. Hij heeft relevante werkervaring als kredietrisicomanager en branchespecialist in de F&A sector. Daarnaast als senior accountmanager voor grootbedrijf klanten bij Rabobank. Op dit moment is hij werkzaam als Sectormanager Glastuinbouw bij Achmea Agro. Daar vertegenwoordigt hij de merken Interpolis, Avéro en Hagelunie. Samen met de GreenTech branche (€ 4 mrd. omzet) wordt proactief ingezet op de vermindering van innovatie- en schaderisico’s. Hij is bestuurlijk actief voor diverse stichtingen die zich bezig houden met innovatie in de GreenTech branche en de promotie van de glastuinbouw.

2. Robert Korsloot

Robert Korsloot is een zelfstandig adviseur op het gebied van kwaliteits-, proces- en risicomanagement alsmede enterprise architectuur. Zijn professionele historie is divers: banken, zorgsector, overheid, beveiliging, defensie, maakindustrie en petrochemische industrie behoren tot zijn (vaak vaste) klanten. Daarnaast is hij in diverse rollen (docent/ontwikkelaar/beoordelaar) betrokken bij diverse opleidings instituten zoals The Hague Graduate School (kerndocent cyberrisicomanagement), International Management Forum (ISO 31000 certificatietrainingen en BPM Master), NCOI (Technische Bedrijfskunde). Daarnaast is Robert al langere tijd lid van het Genootschap voor Risicomanagement. Hij houdt zich bij zijn klanten vooral bezig met de integratie van het fysieke en digitale domein: we kunnen niet meer zonder systemen en er dreigen veel actuele en toekomstige bedreigingen.  

3. Remco Spithoven

Dr. Remco Spithoven (1985) studeerde Integrale Veiligheidskunde naast zijn baan als reservist bij defensie, gevolgd door een pre-master bestuurskunde en de master besturen van veiligheid. Met zijn scriptie ‘Niet bang maar onzeker’ won hij twee prijzen, een voor de beste scriptie in de bestuurskunde en dezelfde voor de criminologie. Hierop volgde een promotieonderzoek naar de vormen van en verklaringen voor gevoelens voor onveiligheid. Als hoofddocent integrale veiligheidskunde coördineerde hij vervolgens aan de Hogeschool Utrecht praktijkgericht onderzoek naar veiligheidsbeleving en integrale veiligheid. Sinds zijn lectorschap bij Hogeschool Saxion richt hij zicht met het lectoraat Maatschappelijke Veiligheid en als Leading Lector Veiligheid en Digitalisering op onderwerpen als gedigitaliseerde criminaliteit, cyberweerbaarheid, informatiegestuurd werken, ondermijning en vakmanschap. Daarnaast is hij hoofdredacteur van het https://www.utwente.nl/onderwijs/professional-learning-and-development/executive_opleidingen/master-risicomanagement/risk-and-resilience-festival/rr-festival/#extra-opties-registratiecompleet herziene Basisboek Integrale Veiligheidskunde en per 1 september hoofdredacteur van het peer-reviewed, wetenschappelijke Tijdschrift voor Veiligheid.

 

  • DEEL

Agenda

Bijeenkomsten & Evenementen van het Genootschap voor Risicomanagement

Risk and resilience Festival netwerk diner
Evenement samenvatting
Het jaarlijkse netwerkdiner. Dit keer in de Boeierd in Enschede. Tijdens het diner wordt u bijgepraat over recente ontwikkelingen in risicomanagement en duurzaamheid. Vooraankondiging Voor meer informatie, stuur een e-mail naar info@gvrm.nl.
Risk and Resilience festival "Wat als internet uitvalt?"
Evenement samenvatting
Eendaags jaarlijkse kennisfestival door GvRM, Universiteit van Twente en Primo. Dit jaar is het thema Veiligheid en specifiek Zoeken naar antwoorden op de vraag "Wat als internet uitvalt". Ook uitreiking van de award voor de beste scriptie. Voor meer informatie en participatie, stuur een e-mail naar info@gvrm.nl.
  • Locatie

    UT Twente Nederland