X
12mei
12mei

GvRM presenteert Webinar Leen Paape: “The Illusion of Control”

donderdag 12 mei, 2022 12:00 — donderdag 12 mei, 2022 14:00   
Evenement samenvatting
Het GvRM is er bijzonder trots op om samen met professor Leen Paape een Webinar te organiseren. Leen is hoogleraar Corporate Governance. Tijdens dit Webinar gaat hij in op de vraag waarom de veel gebruikte modellen in de wereld van risk & control niet goed genoeg zijn, uitgaande van de complexiteitstheorie. Dit is belangrijk voor u als risicomanager omdat modellen vaak als basis worden gebruikt voor risicomanagement.
Evenement details

“Risicomanagers en Compliance Officers doen hun uiterste best om het management te helpen om te zorgen dat er minder risico wordt gelopen dan wel dat wet- en regelgeving wordt nageleefd. Daartoe bouwen ze samen complexe beheersingssystemen en organisaties met veel lines of defense, vaak ook gedwongen door regelgeving. Dat hele bouwwerk blijkt helaas vaak een kaartenhuis, van buiten zag het er leuk uit maar van binnenuit zat de betonrot er altijd al in.” Herken jij dat? 

Inhoud van de Webinar “ The Illusion of Control ”:
Leen vertelt waarom de veel gebruikte modellen in de wereld van risk & control niet goed genoeg zijn. Ze zijn gebaseerd op het uitgangspunt van ‘Predict & Act’ terwijl we meer gebruik moeten maken van scenario’s en modellen uit de wereld van ‘Explore & Adapt’. We hebben last van het maakbaarheids-paradigma uit de industriële revolutie en de Verlichting. Dat moet anders, de factor mens en zijn gedrag wordt nu onvoldoende meegenomen in onze modellen en daarmee zijn ze inherent onvoldoende om in een VUCA wereld verder te kunnen. Tijd voor een paradigmashift dus. 

Leen Paape, momenteel voorzitter en hoogleraar Corporate Governance bij Nyenrode Business University, heeft zijn carrière gevormd  door bij drie grote bedrijven een periode van circa decennium te werken. Hij is begonnen bij de Koninklijke Landmacht (11 jaar). Na een korte uitstap bij KPMG heeft ruim 8,5 jaar gewerkt bij KLM. Daarna heeft hij 9 jaar bij PWC gewerkt.

 

Voorkeur voor aanmelden is via communicatie@gvrm.nl.

Bent u lid van het GvRM, dan is de Webinar gratis voor u. Meld u aan!

Bent u géén lid van het GvRM? Niet leden kunnen het college volgen als ze eerst lid worden na voldoen van jaarcontributie pro rata.

 • DEEL

Agenda

Bijeenkomsten & Evenementen van het Genootschap voor Risicomanagement

Algemene Ledenvergadering
Evenement samenvatting
Algemene Ledenvergadering betreft de statuten, waartoe nu met een gewone meerderheid kan worden besloten. Op de eerste vergadering was niet het vereiste quorum aanwezig. Definitieve agenda is te vinden onder de map ALV 8 juni , waar ook de vergaderstukken. De vergadering is digitaal. De oorspronkelijk geplande inleiding voorafgaand aan de vergadering is verplaatst naar 9 juni 2022. Dit betreft het seminar van Ken van Ierlant te Schiphol Rijk
 • Categorie

  ALV

Ken van Ierlant Future XL over waarde creëren met data. A lunch-seminar, worth a detour
Evenement samenvatting
Het bestuur van het GvRM is er bijzonder trots op u Dr. Ken van ierlant als spreker te presenteren tijdens een lunchbijeenkomst. Ken van Ierlant is ceo van FutureXL een adviesburo gespecialiseerd in het gebruik van data voor ondernemingen. Hij heeft een ongeëvenaard inzicht in de mogelijkheden van data en IT. Kent als strateeg de wijze waarop je van data diensten, producten en outcome maakt. Weet de risico's te duiden en hoe je daar inzicht in krijgt door van niet conventionele middelen geb...
 • Locatie

  Boeing Avenue 222 Schiphol-Rijk Nederland

16jun
16jun

Risk & Compliance Jaarcongres

Hilversumsestraatweg 19 Baarn Nederland
Risk & Compliance Jaarcongres
Evenement samenvatting
De rol van de poortwachter anno 2022, publieke versus private sector Inclusief Netwerkdiner
 • Locatie

  Hilversumsestraatweg 19 Baarn Nederland

Risk and resilience Festival netwerk diner
Evenement samenvatting
Het jaarlijkse netwerkdiner. Dit keer in de Boeierd in Enschede. Tijdens het diner wordt u bijgepraat over recente ontwikkelingen in risicomanagement en duurzaamheid. Vooraankondiging Voor meer informatie, stuur een e-mail naar info@gvrm.nl.
Risk and Resilience festival "Wat als internet uitvalt?"
Evenement samenvatting
Eendaags jaarlijkse kennisfestival door GvRM, Universiteit van Twente en Primo. Dit jaar is het thema Veiligheid en specifiek Zoeken naar antwoorden op de vraag "Wat als internet uitvalt". Ook uitreiking van de award voor de beste scriptie. Voor meer informatie en participatie, stuur een e-mail naar info@gvrm.nl.
 • Locatie

  UT Twente Nederland