X
16jun
16jun

Risk & Compliance Jaarcongres

donderdag 16 juni, 2022 11:45 — donderdag 16 juni, 2022 21:00   
Evenement samenvatting
De rol van de poortwachter anno 2022, publieke versus private sector Inclusief Netwerkdiner
Evenement details

De rol van de poortwachter anno 2022, publieke versus private sector

Leden van het GvRM kunnen deelnemen met 50% korting. U betaalt dus niet € 395,= maar € 197,50 exclusief btw.

En inclusief het netwerkdiner!

Opgeven voor het congres: www.riskcompliancejaarcongres.nl. U kunt zich niet opgeven via het GvRM.

Op donderdag 16 juni 2022 zal andermaal op het Landgoed Groot Kievitsdal te Baarn het Risk & Compliance Jaarcongres plaatsvinden. Dit keer over de rol van de poortwachters. Het belooft zonder meer een bijzondere dag te worden; voor het eerst in de geschiedenis komen alle spelers samen. De uitdagingen die de continu veranderende wet- en regelgeving met zich meebrengen is voor iedereen merkbaar. Het onderwerp is gecompliceerd en de belangen zijn groot.

De functie van poortwachter is de afgelopen jaren in belangrijkheid toegenomen. Logisch want vanuit wet- en regelgeving worden er hogere eisen gesteld aan het bedrijfsleven, en niet alleen aan de financiële dienstverleners, die natuurlijk als eerste aan de beurt zijn als het gaat om de strijd tegen witwassen. Vele honderden nieuwe medewerkers, al dan niet in vaste dienst, zijn de laatste jaren aangenomen door de financiële dienstverleners, want de consequenties van nalatigheid op dit gebied kan ze duur komen te staan. De voorbeelden zijn bekend. Maar niet alleen de Financial Services Industry krijgt te maken met de strengere wetgeving rond poortwachters, ook accountants, advocaten, notarissen en het gewone bedrijfsleven kan op een gegeven moment wettelijk aangesproken worden op dit gebied. Maar wie betaalt de rekening voor al die kosten die de private sector moet ophoesten?

Wat is de rol van de toezichthouder, de wetgever en de publieke sector? Wat is de impact op de dagelijkse praktijk van de strenger wordende regelgeving? Worden groepen ondernemers en personen bij voorbaat uitgesloten? Maar hoe nu verder?

Daarover gaan we in gesprek met zowel de publieke als de private sector, onder leiding van onze dagvoorzitter Geert Vermeulen. De opzet van het Risk & Compliance Jaarcongres is interactief, de keynotes zijn daarop voorbereid en uiteraard de experts die deelnemen aan Het Grote AML/CDD/KYC Debat onder leiding van Michael van Woerden.

De inschrijving is uitsluitend online. Het programma begint na de netwerk lunch om 13.15 uur in de Parkzaal. Er is een grote parking op het Landgoed waar u gratis kunt parkeren tot en met het netwerkdiner. Tijdens het netwerkdiner zal onder andere Medy van der Laan, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, spreken over het thema.

 • DEEL

Agenda

Bijeenkomsten & Evenementen van het Genootschap voor Risicomanagement

Algemene Ledenvergadering
Evenement samenvatting
Algemene Ledenvergadering betreft de statuten, waartoe nu met een gewone meerderheid kan worden besloten. Op de eerste vergadering was niet het vereiste quorum aanwezig. Definitieve agenda is te vinden onder de map ALV 8 juni , waar ook de vergaderstukken. De vergadering is digitaal. De oorspronkelijk geplande inleiding voorafgaand aan de vergadering is verplaatst naar 9 juni 2022. Dit betreft het seminar van Ken van Ierlant te Schiphol Rijk
 • Categorie

  ALV

Ken van Ierlant Future XL over waarde creëren met data. A lunch-seminar, worth a detour
Evenement samenvatting
Het bestuur van het GvRM is er bijzonder trots op u Dr. Ken van ierlant als spreker te presenteren tijdens een lunchbijeenkomst. Ken van Ierlant is ceo van FutureXL een adviesburo gespecialiseerd in het gebruik van data voor ondernemingen. Hij heeft een ongeëvenaard inzicht in de mogelijkheden van data en IT. Kent als strateeg de wijze waarop je van data diensten, producten en outcome maakt. Weet de risico's te duiden en hoe je daar inzicht in krijgt door van niet conventionele middelen geb...
 • Locatie

  Boeing Avenue 222 Schiphol-Rijk Nederland

16jun
16jun

Risk & Compliance Jaarcongres

Hilversumsestraatweg 19 Baarn Nederland
Risk & Compliance Jaarcongres
Evenement samenvatting
De rol van de poortwachter anno 2022, publieke versus private sector Inclusief Netwerkdiner
 • Locatie

  Hilversumsestraatweg 19 Baarn Nederland

Risk and resilience Festival netwerk diner
Evenement samenvatting
Het jaarlijkse netwerkdiner. Dit keer in de Boeierd in Enschede. Tijdens het diner wordt u bijgepraat over recente ontwikkelingen in risicomanagement en duurzaamheid. Vooraankondiging Voor meer informatie, stuur een e-mail naar info@gvrm.nl.
Risk and Resilience festival "Wat als internet uitvalt?"
Evenement samenvatting
Eendaags jaarlijkse kennisfestival door GvRM, Universiteit van Twente en Primo. Dit jaar is het thema Veiligheid en specifiek Zoeken naar antwoorden op de vraag "Wat als internet uitvalt". Ook uitreiking van de award voor de beste scriptie. Voor meer informatie en participatie, stuur een e-mail naar info@gvrm.nl.
 • Locatie

  UT Twente Nederland