X
05apr

Woord van de voorzitter

Eerste kwartaal van dit jaar zit er weer op. Allereerst wil ik stilstaan bij een zeer triest bericht. Op vrijdag 1 februari is Caroline Regtuit onverwachts overleden. Caroline was ons aanspreekpunt van het Universiteit Twente als het ging om Risk & Resilience. In 2017 heeft zij samen met ons aan het begin gestaan van het festival Risk & Resilience. Ik heb namens het Genootschap onze medeleven geuit aan haar man, kinderen, familie, collega's en vrienden.

Terugblikkend op dit eerste kwartaal kan ik met trots vaststellen dat wij voor de eerste editie boekbespreking met succes hebben afgerond. Opzet van deze bijeenkomst was eenvoudig,maar zeer inspirerend en leerzaam! Ter voorbereiding het boek lezen en met de auteur hierover in dialoog gaan. Voor deze eerste editie hebben wij het boek "Alles onder controle" gelezen en zijn wij met Albert Holtzappel de (risico)dialoog aangegaan. Albert gaf als reactie: Op 28 januari '19 had ik de eer en genoegen een interactieve workshop te houden voor het GvRM. Ik was onder de indruk van het niveau en we hebben veel plezier gekend!" Hier heb ik niks meer aan toe te voegen. 

Op onze ALV 2019 stond een interactieve sessie met Bert van Dalen over HRO op de agenda. Door onderlinge, interessante discussies bleek het tijdscomponent een grote spelbreker te zijn, zodat wij binnenkort uitgebreider met Bert de risicodialoog aangaan.

Vanuit GvRM gaan wij een boekbespreking organiseren over"Praktijkboek Mindfull Organiseren - Methoden en
oefeningen voor alert en veerkrachtig organiseren". Verdere informatie hierover volgt spoedig. 

Een belangrijk gebeurtenis tijdens ALV was het verwelkomen van nieuwe aspirant-en bestuursleden. Op dit moment telt ons bestuur zeven bestuursleden en zijn er drie
aspirant-bestuursleden. Een tienkoppig bestuur is in deze fase van het GvRM eerder noodzakelijk dan een luxe. Genoeg ambities die wij dit - en volgende jaren - willen oppakken
en uitvoeren. Uiteraard kunnen wij dit niet zonder het enthousiasme en hulp van onze leden. Kortom, heb je ideeën of wil je meehelpen met bijvoorbeeld tijdens het Risk & Resilience meld je aan via info@gvrm.nl onder vermelding "meehelpen/denken".

Tot slot, achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de derde editie Risk & Resilience 2019 in volle gang. Zet alvast donderdag 7 november in je agenda! Ook dit jaar reiken wij de GvRM award uit voor het beste proefschrift, Master en Bachelor scripties. Ken je toevallig studenten, collega's, iemand die dit jaar gaat promoveren of afstuderen. Meld je aan door het inzenden van je proefschrift dan wel scriptie door een mail te sturen naar info@gvrm.nl onder vermelding "Award 2019". 


Met vriendelijke groeten,

 

Chris Ravensbergen
Voorzitter van het Genootschap voor Risicomanagement​

Over de auteur

Gerelateerd

Geen artikelen