X
17mei

Beste mensen, mag ik mij even voorstellen?

Bert Oostdam |17 mei, 2019 | Genootschap voor Risicomanagement | Bekeken (1325) | TERUG|

Beste mensen, mag ik mij even voorstellen?

Bert Oostdam, de nieuwe voorzitter van het Genootschap voor Risicomanagement. Van oorsprong heb ik een achtergrond in finance. Bij Provimi, in de diervoederindustrie. Verschillende functies tot en met international controller. Bij die laatste functie hoorde ook de verzekeringsportefeuille van de groep. Dat leidde tot een grote belangstelling voor risicomanagement. Bij het zelfstandig beursgenoteerd worden van de groep kreeg ik de kans om als Corporate Riskmanager het risicomanagement voor de groep op te zetten en uit te rollen.

 

Even meekijken met het pensioenfonds, leidde tot een bestuursfunctie in het pensioenfonds en uiteindelijk tot de wereldwijde coördinatie van alle personeelsverzekeringen. Na de overname heb ik nog enkele jaren voor Cargill gewerkt en 2 jaar geleden ben ik begonnen met Oostdam Advies. Voor risicomanagement, finance en pensioenen. Het leuke is dat daar de 3 aandachtsgebieden vaak weer samenkomen. Eind vorig jaar heb ik met 2 partners Risk en Sport opgericht waar wij ons richten op het risicomanagement bij sportorganisaties.

 

Nog niet zo heel lang geleden weer lid geworden van het Genootschap. Dat was ik destijds al eens wel tijdens de Register opleiding maar door mijn internationale functie als Corporate Risk Manager had ik er vooral geen tijd voor.

 

Nadat ik weer lid was geworden en een paar bijeenkomsten had bezocht vroeg Frank Sanders of een bestuursfunctie niets voor mij zou zijn. Daar had ik nog niet zo over nagedacht maar als ik kon helpen, moesten we daar maar eens rustig over praten. En na een gesprek met voorzitter Chris Ravensbergen en secretaris Lourens van der Linden ben ik als aspirant met het bestuur gaan meelopen. Tijdens de laatste ledenvergadering ben ik in het bestuur benoemd. Ruim een maand geleden wist ik nog niet dat ik dit stukje zou willen schrijven. Totdat Chris aangaf te moeten stoppen als voorzitter omdat hij dit niet langer kan combineren met zijn werk en zijn promotie onderzoek. Jammer voor het Genootschap, maar een geweldige kans voor Chris. Wij danken Chris voor zijn inzet en leiderschap en wij wensen hem veel succes bij zijn promotie. Wij zien te zijner tijd zijn inzending voor de GvRM Award wel tegemoet.


In de laatste bestuursvergadering ben ik als voorzitter gekozen. En daar ben ik best trots op. De afgelopen jaren is er al veel werk verzet om het GvRM aan te passen aan de huidige tijd. Voorbeelden daarvan zijn de bijeenkomsten, studiegroepen, het Risk & Resilience Festival en de nieuwe website. 

Eind vorig jaar heeft het bestuur de doelen en taken voor de komende jaren vastgesteld. Op die weg gaan we verder. Gelukkig hebben we een enthousiast bestuur met deskundigheid en talenten op verschillende terreinen. En veel goede ideeën. Daarmee vormen we met elkaar een goed team. Wij willen verder professionaliseren, meer leden en verder uitgroeien als kenniscentrum op het gebied van risicomanagement in de ruimste zin. De ontwikkelingen in ons vakgebied gaan snel en wij willen niet alleen mee- maar ook voorop lopen.

Een bestuur is niets zonder (actieve) leden. Ook de leden kunnen een belangrijke rol spelen. Het spreekt voor zich dat wij u graag zien op onze bijeenkomsten. Maar dat niet alleen, ook het aanbrengen van nieuwe leden (breng vrijblijvend eens een collega mee), suggesties voor bijeenkomsten, gastheerschap, sprekers, en andere opmerkingen of goede ideeën zijn welkom.

Helpt u ook mee? Neem dan even contact met mij op via voorzitter@gvrm.nl of via 06 53761283.

 

Vriendelijke groet,
Bert Oostdam

Over de auteur

Gerelateerd

Geen artikelen