X
17mei

Dankwoord Chris Ravensbergen

Beste leden,

Zoals de titel al doet vermoeden, zal de boodschap een andere lading hebben dan jullie van mij gewend zijn. Ik zal mijn bestuursperiode bij het Genootschap voor Risicomanagement (GvRM)  na 4 jaar, 2 maanden en 28 dagen beëindigen. Mijn voorzittersfunctie zal worden overgenomen door Bert Oostdam. Hij zal zich verder in deze nieuwsbrief aan jullie voorstellen.

Om te beginnen ben ik jullie uiteraard een toelichting verschuldigd. De reden dat ik per direct mijn voorzittersfunctie neerleg, heeft te maken met de nieuwe fase die rond mijn promotietraject is aangebroken. Zoals vele van jullie wel weten, ben ik nu 1,5 jaar bezig met een promotieonderzoek. Naast mijn gezin, baan en GvRM was dit een behoorlijke uitdaging. Ik merkte dat mijn onderzoek niet echt opschoot en dat ik een keuze moest maken. Voorzitter of bestuurslid zijn van het GvRM doe je er niet evenbij. Je doet het wel of niet, maar niet half.

In april is er een 4-jarige contract ondertekend tussen TU Delft, Universiteit Twente en VNG (en mij), hierin staat als voorwaarde dat ik minimaal - 1 dag in de week meedraai in het promotieprogramma van TU Delft. Met andere buiten-promovendus lotgenoten, ga ik de komende 4 jaar een ongelooflijke spannende, leerzame en inspirerende reis aan. Door het uitkomen van deze droom, ben ik genoodzaakt om mijn andere droom (lees voorzitter zijn van het GvRM) te laten gaan.

Ik heb de afgelopen twee jaar van mijn bestuursperiode zeer bijzondere momenten meegemaakt. Om een paar te noemen: in 2017 het ondertekenen van het contract met Universiteit Twente i.v.m. Risk & Resilience, GvRM, uitreiken van het GvRM Oeuvre Award aan prof. Dr. Ir. J. (Joop) Halman, lancering van nieuwe website en toename van ledenaantal. Bijzondere aandacht verdient enerzijds het bestuur. Zet hem op en geniet van de mooie, verdere ontwikkelingen die jullie met het GvRM zullen gaan (mee)maken! Anderzijds wil ik jullie bedanken: onze leden. Zonder enthousiaste en betrokken leden is er geen GvRM. Dank voor jullie vertrouwen die jullie in mij en het bestuur hebben gehad.

Tot slot, ik rekening op jullie begrip voor mijn gemaakt keuze en ik zie de mooie ontwikkelingen betreffende het GvRM met belangstelling tegemoet.

 

Tot weerziens.

 

Met vriendelijke groeten,

Chris Ravensbergen

Over de auteur

Gerelateerd

Geen artikelen