X
14sep

Succesvolle themabijeenkomst Risicomanagement bij woningcorporaties

In het Bisschop Hamerhuis te Nijmegen werden de leden gastvrij ontvangen door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na een introductie deed Henk Ruiter gezamenlijk met Koen Pijnappel uit de doeken hoe woningcorporaties naar risicomanagement kijken. 

Risicomanagement bij woningcorporaties

In het onderzoek zijn woningcorporaties aangeschreven met 10.000 wooneenheden of meer. Uiteindelijk zijn 7 woningcorporaties betrokken bij het onderzoek, alsmede 6 deskundigen die niet bij deze corporaties betrokken zijn. Duidelijk is dat de Woningwet veel invloed heeft op de wijze waarop risicomanagement wordt ingevuld. 

Emerging risks

Na de pauze nam Lourens van der Linden aanwezigen mee in emerging risks. Aan de hand van een discussie werden diverse "opkomende" risico's besproken. Dit is een actueel onderwerp en betrekking heeft op

  1. risico’s die zich nooit eerder manifesteerden of
  2. bekende risico’s met een onverwachte wending en onvoorziene gevolgen.

Tijdens de sessie vond er veel interactie plaats tussen deelnemers en spreker.  Risico’s in kaart gebracht, welke zich volgens de deelnemers mogelijk in de
toekomst als “Emerging Risks” kunnen ontpoppen. Onder meer kwamen klimaatverandering, een nieuwe financiële crisis als wijzigingen in de WAO aan bod. De presentatie kunt op onze website vinden. 

Tot slot

De bijeenkomst werd afgesloten met een gezellige borrel. Het bestuur ziet uit naar een volgende bijeenkomst en dank eenieder voor de aanwezigheid en actieve inbreng. 

Over de auteur

Gerelateerd

Geen artikelen