X

 

 

 

22okt

Risk & Resilience Festival : RISK MEETS RESILENCE FOR A SUSTAINABLE FUTURE

Bekijk hieronder de aftermovie van 2018! en klik op de link: https://www.youtube.com/watch?v=hhz3qRY6pf8

HET RISICO EVENT VAN 2019

Tijdens het Festival staat het thema “Risk meets Resilience for a Sustainable Future” centraal, waarbij tijdens verschillende sessies docenten en sprekers samen met de deelnemers in gesprek zullen gaan  over de wijze waarop de twee benaderingen elkaar kunnen versterken en een bijdrage kunnen leveren aan een onzekere en onvoorspelbare toekomst, waarin peopleplanet en prosperity op harmonieuze wijze in balans zullen zijn.

Hierbij vormen de uitdagingen uit het Global Risk Report 2019 van het World Economic Forum een uitdagend kader om samen aan de slag te gaan.

  • Welke impact hebben deze uitdagingen en op welke wijze kunnen Riskmanagement en Resilience een antwoord geven op onzekerheden die een duurzame toekomst bedreigen of wellicht juist versterken
  • Welke gevolgen hebben politieke en economische spanningen tussen landen voor uitdagingen op het gebied van duurzaamheid?
  • Hoe kunnen we ons wapenen tegen cyberaanvallen en – criminaliteit welke organisaties en onze samenleving kunnen verstoren of zelfs plat leggen?
  • Welke impact heeft populisme en polarisatie op ons politieke bestel en internationale samenwerking en coördinatie op milieu en veiligheid?  
  • Hoe gaan we om met de klimatologische veranderingen, vervuiling van lucht en zee en stijgende CO2 uitstoot?  

Deze derde editie van het Risk & Resilience Festival wordt opnieuw door de Universiteit Twente georganiseerd in samenwerking met het Genootschap voor Risicomanagement en PRIMO. Samen willen wij vorm en een bijdrage leveren aan een duurzaam Nederland. Doet u mee?

Bent u erbij ?
Voor leden van het Genootschap voor Risicomanagement (GvRM)* geldt een speciaal tarief van € 75,- (i.p.v. € 130,-).
Voor Studenten is deelname gratis!

KOM NAAR HET RISK & RESILIENCE FESTIVAL! 

REGISTREER VIA DE VOLGENDE LINK: https://pay.utwente.nl/event/33758a24

* Nog geen lid van het GvRM: WAT ZIJN DE VOORDELEN VOOR MIJ ALS LID?
Leden worden meermaals per jaar uitgenodigd voor lezingen en/ of bedrijfsbezoeken. Deze zijn altijd gericht op het vakgebied risicomanagement. Daarnaast kun je gebruik maken van de expertise en ervaring van andere leden. Je kunt deelnemen aan studiegroepen en netwerken met vakgenoten. Kortom, genoeg redenen om lid te worden! https://gvrm.info/Lid-worden

 

PERSPECTIEVEN VOOR EEN DUURZAME SAMENLEVING

Tijdens het Festival wordt vanuit verschillende perspectieven (thema’s) gekeken naar de uitdagingen die er zijn om een duurzame samenleving te bouwen. De thema’s zijn: strategy, technology, finance, data, human, operations & safety en legal & compliance. De (combinatie van) benaderingen op het gebied van resilience en riskmanagement vormen hiervoor het vertrekpunt en de kijkvensters om met sprekers, studenten en deelnemers uit het publieke en private domein in gesprek te gaan.  

De derde editie van het Risk & Resilience Festival wordt opnieuw door de Universiteit Twente georganiseerd in samenwerking met het Genootschap voor Risicomanagement en PRIMO. Samen willen wij vorm en een bijdrage leveren aan een duurzaam Nederland.

Wat: Risk & Resilience Festival 2019
Thema: Risk meets Resilience for a Sustainable Future
Wanneer: 7 november 2019 (08.30 - 18.00 uur > 09.30 officiële opening). U kunt ook een deel van het Festival bezoeken.
Doel: Op deze dag brengen we onderzoek, kennis, inzichten en ervaringen op het gebied van risk & resilience bij elkaar.
Organisatie: Universiteit Twente & Genootschap voor Risicomanagement & PRIMO

 

Waar: Bekijk de plattegrond van de locatie

Overnachting erbij? Dat kan in het mooie U-park hotel op de campus van de Universiteit Twente. Boek uw kamer hier: https://www.uparkhotel.nl/en/meet/agenda

 

PROGRAMMA 2019

Het programma voor 2019 is gereed, met meer dan 100 sprekers in meer dan 50 verschillende sessies! Benieuwd wie u kunt verwachten? Bekijk het onder het kopje 'sprekers'. Volg PLD op Twitter of Linkedin. Het gehele programma staat voor u klaar.

De 8 thema's van het kennisfestival

Op het Risk & Resilience Festival zal een veelvoud van aansprekende sprekers hun visie, ervaring, learnings en best practices met u delen. U kunt kiezen uit acht thema's.

8thema'simagetbvwebs...

In 2019 hebben de volgende organisaties sprekers afgevaardigd naar het Festival:

  • Onderwijsinstellingen: o.a..Radboud Universiteit, TU-Delft, Hogeschool Amsterdam, Rijksuniversiteit Twente, Universiteit Eindhoven, Vrije Universiteit Amsterdam, Saxion Hogeschool, Simon Fraser University (Canada), University of Huddersfield (UK), Hogeschool Rotterdam, Lund University (Sweden) en de Universiteit Twente
  • Overheidsinstellingen: o.a. Gemeente Rotterdam, Ministerie van Financiën, Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Ministerie van Defensie, Kadaster, Veiligheidsregio Twente, Nederlandse Bank en Rijkswaterstaat.
  • Zorginstellingen: o.a. ZGT Almelo/Hengelo, Stichting Stresscentrum en Stichting RugPoli.
  • Bedrijven: o.a. Van Oord, Prorail, Philips, Rabobank, ABN AMRO, PWC, Achmea, Cerrix, Naris, Riskid, RONT, Trustworks, Delta Pi, Cratos Risk, Xebia Security, Fully in Controle en AON.

ONTVANG HET LAATSTE NIEUWS OVER RISK & RESILIENCE!

JA, GRAAG!

 

Risk Management Studie Award 2019

Op het brede terrein van risicomanagement wordt veel onderzoek gedaan. Om dat te stimuleren is de Risk Management Studie Award in 1994 in het leven geroepen.

Alle werkstukken, gemaakt voor studiedoeleinden (individueel of groepswerk) komen in aanmerking voor de award. Hierbij worden losse awards uitgereikt voor bachelors en voor masters. De uiteindelijke nominaties worden in oktober 2019 bekendgemaakt. De drie genomineerden zullen hun werk presenteren op het Risk & Resilience Festival op 7 november 2019.

Vervolgens zal de jury, op het door de Universiteit van Twente en het GvRM georganiseerde festival, de winnaar van de Risk Management Studie Award bekend maken. De winnaar ontvangt een geldprijs van €100, een tastbare herinnering, een oorkonde en een eervolle vermelding op de website van het GvRM. https://gvrm.info/

Genomineerden en winnaars kunnen de Award vermelden op hun CV en de betrokken hogeschool, universiteit of organisatie komt positief in de publieke belangstelling.

Op de foto de winnaar van 2018:  David Bornebroek 
Van links naar rechts: Arie de Wild  - Genootschap voor Risicomanagement; Chris Ravensbergen - Voorzitter Genootschap voor Risicomanagement; David Bornebroek - Winnaar 2018

winnaarAward2019foto

 

Over de auteur

Herman Biallass RRM RMiA

Herman Biallass RRM RMiA

Bestuurstaken:
- Verbinding behouden en optimaliseren met de leden
- Communicatie;Nieuwsbrief; Website; LinkedIn
- Helicopterview werk/studiegroepen 
- Contacten met secretariaat Buvoo
- Werkgroep Cyber Risks

Drijfveren:
Kennis delen, mensen motiveren, projectmatig werken en concepten in de markt zetten, geven mij  energie.

Expertise:
Vanuit mijn brede expertise ben ik inzetbaar als Risicomanagement Consultant & Coach voor detachering of opdracht.

©BusinessRiskAssessmentTool
Continuïteit is voor alle bedrijven en organisaties van essentieel belang. De behoefte aan ondersteuning en begeleiding wordt daarom steeds groter. Met mijn ©BusinessRiskAssessmentTool kom ik tegemoet aan deze wensen, met als belangrijkste doelstelling: Inzicht Kernrisico's; Minimalisering Risicokosten & Maximalisatie Waardecreatie!

Risicomanagement Dienstverlening voor Assurantiemakelaars:
Mijn kracht zit in het verbinden van mensen en coaching d.m.v. training on the job. Zo help ik mens en organisatie in tijden van verandering en implementatie van Risicomanagement Dienstverlening.

Gerelateerd

Risk management studie award 2019 voor veiligheid in gemeenten

Risk management studie award 2019 voor veiligheid in gemeenten

In 2019 is de Riskmanagement studie award uitgereikt aan Johan Kloppenburg (Management of Safety, He...

Read More >
De derde editie van het Risk & Resilience Festival heeft wederom zijn stempel gedrukt in het risico segment.

De derde editie van het Risk & Resilience Festival heeft wederom zijn stempel gedrukt in het risico segment.

Een succesvol event waar méér dan 100 sprekers en 600 deelnemers nieuwe kennis en inzichten met elka...

Read More >
Uitreiking GvRM Risk Management Studie Award 2019 op het Risk & Reslience Festival

Uitreiking GvRM Risk Management Studie Award 2019 op het Risk & Reslience Festival

Op het brede terrein van risicomanagement wordt veel onderzoek gedaan. Om dat te stimuleren is de Ri...

Read More >