X
06mei

Professor Leen Paape geeft een exclusief seminar op 12 mei The illusion of control

Ronald van Tol MMC |06 mei, 2022 | Bekeken (192) | TERUG|

“Risicomanagers en Compliance Officers doen hun uiterste best om het management te helpen om te zorgen dat er minder risico wordt gelopen dan wel dat wet- en regelgeving wordt nageleefd. Daartoe bouwen ze samen complexe beheersingssystemen en organisaties met veel lines of defense, vaak ook gedwongen door regelgeving. Dat hele bouwwerk blijkt helaas vaak een kaartenhuis, van buiten zag het er leuk uit maar van binnenuit zat de betonrot er altijd al in.” Herken jij dat? 

Inhoud van de Webinar “ The Illusion of Control ”:
Leen vertelt waarom de veel gebruikte modellen in de wereld van risk & control niet goed genoeg zijn. Ze zijn gebaseerd op het uitgangspunt van ‘Predict & Act’ terwijl we meer gebruik moeten maken van scenario’s en modellen uit de wereld van ‘Explore & Adapt’. We hebben last van het maakbaarheids-paradigma uit de industriële revolutie en de Verlichting. Dat moet anders, de factor mens en zijn gedrag wordt nu onvoldoende meegenomen in onze modellen en daarmee zijn ze inherent onvoldoende om in een VUCA wereld verder te kunnen. Tijd voor een paradigmashift dus. 

Leen Paape, momenteel voorzitter en hoogleraar Corporate Governance bij Nyenrode Business University, heeft zijn carrière gevormd  door bij drie grote bedrijven een periode van circa decennium te werken. Hij is begonnen bij de Koninklijke Landmacht (11 jaar). Na een korte uitstap bij KPMG heeft ruim 8,5 jaar gewerkt bij KLM. Daarna heeft hij 9 jaar bij PWC gewerkt.

 

Voorkeur voor aanmelden is via info@gvrm.nl

Bent u lid van het GvRM, dan is de Webinar gratis voor u. Meld u aan!

Bent u géén lid van het GvRM? Niet leden kunnen het college volgen als ze eerst lid worden na voldoen van jaarcontributie pro rata.

 

 

Over de auteur

Ronald  van Tol MMC

Ronald van Tol MMC

Ronald is organisatie adviseur en interim manager, Financieel, IT en organisatiekunde, gespecialiseerd in integraal rapporteren.

Gerelateerd

Geen artikelen