Op 7 november 2019 organiseert de Universiteit Twente in samenwerking met het Genootschap voor Risicomanagement en PRIMO, de 3e editie van het Risk & Resilience Festival op de Universiteit Twente te Enschede.
Meer dan 120 sprekers en opiniemakers delen hun kennis op het gebied van risicomanagement en resilience met geïnteresseerde deelnemers. Deelnemers uit het het hogeronderwijs (onderzoeks, experts en studenten) en het publieke en private domein.
In de boverstaande figuur van Dr. Carl A. Gibson en Michael Tarrant wordt een geïntegreerd functie model voor Resilience gepresenteerd, waarbij risicomanagement volgens de auteurs een belangrijke bijdrage kan leveren aan de veerkracht van een organisatie. In dit model biedt risicobeheer de basis voor de verbinding van verschillende organisatorische functies, zoals noodhulp, bedrijfscontinuïteit, beveiliging en crisisbeheer. Risicomanagement biedt een raamwerk van hoe onzekerheid als gevolg van zeer turbulente omgevingen van invloed kunnen zijn op de doelstellingen van een organisatie en het biedt de middelen waarmee deze gespecialiseerde functies de daarmee samenhangende onzekerheid kunnen aanpakken.
De auteurs geven wel aan dat het model een belangrijke bijdrage kan leveren aan resilience, maar dat het echter geen compleet beeld vormt. Tijdens het Festival op 7 november zullen de bijdragen van de sprekers/opniniemakers nader ingaan op (onderdelen, relaties en functies van) het model, waarbij de key-notes in hun bijdragen vanuit verschillende perspectieven nader in zullen gaan op de bijdrage van risicomanagement en resilience voor een duurzame toekomst.
Kijk HIER voor de keynotesprekers
(De combinatie van) benaderingen op het gebied van resilience en riskmanagement vormen hiervoor het vertrekpunt en de kijkvensters om met sprekers, studenten en deelnemers uit het publieke en private domein in gesprek te gaan.
Kom dan langs op onze stand van HET GENOOTSCHAP VOOR RISICOMANAGEMENT
Voor het programma klik op bovenstaande link. U kunt onderaan deze pagina het PDF bestand downloaden!
Op het brede terrein van risicomanagement wordt veel onderzoek gedaan. Om dat te stimuleren is de Risk Management Studie Award in 1994 in het leven geroepen. Alle werkstukken, gemaakt voor studiedoeleinden (individueel of groepswerk) komen in aanmerking voor de award. Hierbij worden losse awards uitgereikt voor bachelors en voor masters.
De uiteindelijke nominaties worden in oktober 2019 bekendgemaakt. De prijswinnaar houdt op het hoofdpodium een betoog over zijn werk!
Voor leden van het Genootschap voor Risicomanagement (GvRM) geldt een speciaal tarief van € 75,- (i.p.v. € 130,-). Kent u iemand die nog geen lid is van het GvRM? Aanmelden kan via https://gvrm.info/Lid-worden
REGISTREER* * Gratis voor studenten
Waar? Bekijk de plattegrond van de locatie
Overnachting erbij? Dat kan in het mooie U-park hotel op de campus van de Universiteit Twente. Boek uw kamer hier: https://www.uparkhotel.nl/en/meet/agenda
Doelgericht samenwerken met oog voor detail, is de kern van mijn aanpak. Verzekeren is hierbij slechts een afgeleide van de risicoanalyse en dat betekent niet altijd dé oplossing. In mijn analyse richt ik mij op de schaderisico’s, die impact hebben op de bedrijfsdoelstellingen en bedrijfscontinuïteit. Hiervoor gebruik ik het 4-T Risk Mitigation Model: Terminate–, Treath–, Transfer–, Tolerate the risk. De uitkomsten kunnen gebruikt worden voor het bepalen, opzetten en aanpassen van het riskmanagementbeleid en/of het optimaliseren van het (internationale) verzekeringsprogramma.
Mijn motto: - Ben betrokken - Werk als team - Doe het goed - Focus op doelen
Mijn drijfveren: Kennis delen, mensen motiveren, projectmatig werken en doorontwikkelen van riskmanagementconcepten, geven mij energie.
Hobby's: - Wandelen - Lezen - Roeien - Transcendente Meditatie (TM) - Paardensport
In 2019 is de Riskmanagement studie award uitgereikt aan Johan Kloppenburg (Management of Safety, He...
Op 7 november 2019: Het Risk & Resilience Festival. Een dag vol met keynote speakers, workshops, dem...
Met meer dan 110 sprekers tijdens meer dan 90 sessies is de derde editie van het Festival groter dan...