X
11nov

Uitreiking GvRM Study Award 2020

Communicatie GvRM | Bekeken (469) | TERUG|

Jury GvRM Study Award

  • Gea Kolk - Consultant RAMS- en risicobeheer Movares - Voorzitter jury
  • Harrie Jansen - Bedrijfskundige, De Wilg Advies, mede-oprichter GvRM
  • Koos Vegting - Risicomanager professionele beleggingen, Kas Bank
  • Ronald van Tol - Organisatie-advies en interim management Levende Cijfers

De genomineerden voor de 2020 GvRM Study Award waren: 

Karlijn Wiggers - Universiteit Twente, Creative Technology

Titel: 'De Fysicalisatie van Risicomodellen'

Hoewel risicomodellen een belangrijke rol spelen voor de samenleving, zijn ze soms moeilijk te begrijpen voor leken. Visuele elementen kunnen dienen als universele taal om dit soort ingewikkelde concepten te verhelderen. De knikkerbaan die werd ontworpen tijdens het onderzoek genaamd 'De Fysicalisatie van Risicomodellen' helpt om foutenbomen op een visuele en aantrekkelijke manier uit te leggen.

Peter Zeilstra - Universiteit van Amsterdam, MSc Enterprise Risk Management & MSc Verzekeringskunde

Titel: Brandbare gebouwen - 'Een onderzoek naar de brandbaarheid van gebouwen, de risico’s van brandbare gebouwen en hoe deze risico’s voldoende beheerst kunnen worden'

In Nederland neemt het aantal grote branden nog steeds toe. Naast slachtoffers veroorzaken deze branden ook steeds meer materiële schade. De brandbaarheid van de gebouwen zélf speelt bij zowel het ontstaan als ook de uitbreiding van brand een belangrijke rol. Wat maakt een gebouw brandbaar? Hoeveel brandbare gebouwen zijn er in Nederland en wat is de relatie met risicomanagement? Dat is het onderwerp van het onderzoek.

Dexter Rommens - The Hague Graduate School, Risicomanagement

Titel: 'De weg naar commitment gedreven projectrisicomanagement'

In de scriptie is onderzoek gedaan naar het meten van risicovolwassenheid van een internationale projectorganisatie. Enerzijds door vast te stellen welk model hiervoor geschikt is en anderzijds door te analyseren welke interventies er gepleegd kunnen worden om naar het gewenste risicovolwassenheidsniveau te groeien.

De winnaar ontvangt een tastbare herinnering, een oorkonde en een eervolle vermelding op de website van het GvRM. Genomineerden en winnaars kunnen de Award vermelden op hun CV en de betrokken hogeschool, universiteit of organisatie komt positief in de publieke belangstelling. 

Mocht je interesse gewekt zijn? Ben jij zelf bezig met een werkstuk dat bijdraagt aan de ontwikkeling van risicomanagement of ken jij iemand die hiermee bezig is of op korte termijn plannen heeft? Schrijf je dan alvast in voor 2021!

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via award@gvrm.nl 

 

Over de auteur

Gerelateerd

Geen artikelen