X
13mrt

Is risicomanagement nog een actuele naam voor dit vakgebied?

Regina Edoo |13 mrt, 2021 | Risicomanagement, Risk & Resilience | Bekeken (317) | TERUG|

Voor mensen die weinig van het vakgebied risicomanagement afweten en wat het precies inhoud komen er vanzelf al ideeën op wat dat mogelijk zou kunnen zijn. Over “bias” gesproken! Dat is toch juist wat we willen voorkomen in ons vakgebied?

Als kenners weten we dat risicomanagement zich door de jaren heen heeft ontwikkeld van focus op sec risico’s in relatie tot (organisatie)doelstellingen tot risico én kansen in relatie tot (organisatie)doelstellingen. Maar als je bij een niet-kenner naar binnen stapt en aangeeft dat je je bezig houdt met risicomanagement krijg je veelal gelijk een stempel als een negatieveling die somber nieuws komt brengen. Het tegendeel is waar, weten we als kenners! We brengen juist goed nieuws, nl. hoe zorgen we ervoor dat jou organisatie/ bedrijf nog zo lang mogelijk (gezond) blijft door je voor te bereiden op dat wat er op je af kan komen. Hierdoor ben je dus wendbaar!

Om de niet-kenners mee te nemen vermijd ik dan ook zoveel mogelijk het woord “risicomanagement”. In plaats daarvan heb ik het over “wendbaarheidsstrategie”. De lading is positief en de niet-kenner weet gelijk waar die aan toe is. Wel zo fijn om zo de samenwerking te starten, toch?

Over de auteur

Gerelateerd

Geen artikelen