X

Study award

Het Genootschap voor Risicomanagement

Study Award!

Op het brede terrein van risicomanagement wordt veel onderzoek gedaan. Om dat te stimuleren is de Risk Management Study Award in 1994 in het leven geroepen. Alle werkstukken gemaakt voor studiedoeleinden (individueel of groepswerk) komen in aanmerking voor de award. Hierbij worden losse awards uitgereikt voor bachelors en voor masters. 

Het GvRM blijft onderzoek naar risicomanagement stimuleren o.a. door het uitreiken van de Risk Management Study Award. Voor 2020 is de inschrijvingstermijn inmiddels verstreken. 

De winnaar ontvangt een tastbare herinnering, een oorkonde en een eervolle vermelding op de website van het GvRM. Genomineerden en winnaars kunnen de Award vermelden op hun CV en de betrokken hogeschool, universiteit of organisatie komt positief in de publieke belangstelling. 

Mocht je interesse gewekt zijn? Ben jij zelf bezig met een werkstuk dat bijdraagt aan de ontwikkeling van risicomanagement of ken jij iemand die hiermee bezig is of op korte termijn plannen heeft? Schrijf je dan alvast in voor 2021!

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via award@gvrm.nl 

Inschrijfprocedure

  1. Stuur een vooraankondiging naar ons toe, waarin je aangeeft van plan te zijn een werkstuk in te dienen. Dit kan via het aanmeldformulier op deze pagina.  De jury heeft voorwaarden geformuleerd voor deelname. Deze voorwaarden vind je hier.
  2. Zend de complete aanmelding in voor 31 augustus 2021 en leg in maximaal 3 regels uit waarom jij moet winnen. Ook dit kan via het aanmeldformulier op deze pagina.

Dit is de kans om jezelf, jouw onderwijsinstelling en/of jouw organisatie op een positieve wijze onder de publieke aandacht te brengen. Twijfel je nog?

Event 2020

Op 5 november 2020 heeft het Genootschap voor Risicomanagement tijdens het Risk & Resilience festival de GvRM Study Award uitgereikt aan Karlijn Wiggers. Een prijs die duidelijk maakt waarom de verbinding tussen wetenschap en praktijk zo belangrijk is voor het nog maar 25-jaar bestaande vakgebied Risicomanagement en het nog recentere Resilience perspectief.

Jury GvRM Study Award

  • Gea Kolk - Consultant RAMS- en risicobeheer Movares - Voorzitter jury
  • Harrie Jansen - Bedrijfskundige, De Wilg Advies, mede-oprichter GvRM
  • Koos Vegting - Risicomanager professionele beleggingen, Kas Bank
  • Ronald van Tol - Organisatie-advies en interim management Levende Cijfers

De genomineerden voor de 2020 GvRM Study Award waren: 

Karlijn Wiggers - Universiteit Twente, Creative Technology

Titel: 'De Fysicalisatie van Risicomodellen'

Hoewel risicomodellen een belangrijke rol spelen voor de samenleving, zijn ze soms moeilijk te begrijpen voor leken. Visuele elementen kunnen dienen als universele taal om dit soort ingewikkelde concepten te verhelderen. De knikkerbaan die werd ontworpen tijdens het onderzoek genaamd 'De Fysicalisatie van Risicomodellen' helpt om foutenbomen op een visuele en aantrekkelijke manier uit te leggen.

 

Peter Zeilstra - Universiteit van Amsterdam, MSc Enterprise Risk Management & MSc Verzekeringskunde

Titel: Brandbare gebouwen - 'Een onderzoek naar de brandbaarheid van gebouwen, de risico’s van brandbare gebouwen en hoe deze risico’s voldoende beheerst kunnen worden'

In Nederland neemt het aantal grote branden nog steeds toe. Naast slachtoffers veroorzaken deze branden ook steeds meer materiële schade. De brandbaarheid van de gebouwen zélf speelt bij zowel het ontstaan als ook de uitbreiding van brand een belangrijke rol. Wat maakt een gebouw brandbaar? Hoeveel brandbare gebouwen zijn er in Nederland en wat is de relatie met risicomanagement? Dat is het onderwerp van het onderzoek.

Dexter Rommens - The Hague Graduate School, Risicomanagement

Titel: 'De weg naar commitment gedreven projectrisicomanagement'

In de scriptie is onderzoek gedaan naar het meten van risicovolwassenheid van een internationale projectorganisatie. Enerzijds door vast te stellen welk model hiervoor geschikt is en anderzijds door te analyseren welke interventies er gepleegd kunnen worden om naar het gewenste risicovolwassenheidsniveau te groeien.

Event 2019

Winnaar van 2019, Johan Kloppenburg, hield na de uitreiking een interessante lezing over zijn onderzoek voor een groot aantal  ïnteresseerden. Herbeleef de derde editie van het Risk & Resilience Festival 2019, bekijk hier de sfeerimpressie met de aftermovie.

 

Zie hier eerder berichten aangaande het Resilience Festival 2019: 

https://gvrm.info/Nieuws-Kennisdeling/Artikelen/CategoryID/8/Awards

De winnaar van 2018:  David Bornebroek  

De winnaar van 2017: Ravish Mehairjan 

 

De GvRM Studie Award 2021 !

Heb je recent een werkstuk gemaakt op het gebied van risicomanagement, ben je daarmee bezig of heb je daar plannen voor en denk jij dat jouw werk bijdraagt aan de ontwikkeling van risicomanagement?

Wil je in aanmerking komen voor de GvRM Studie Award 2021? Vul dan hieronder het inschrijfformulier in. Heb je jouw scriptie of proefschrift al wel ingeleverd, maar nog geen cijfer? Dan kun je via het formulier hieronder de scriptie of proefschrift insturen en jouw cijfer later mailen naar award@gvrm.nl

Gegevens inschrijver
Scriptie
Motivatie