X

Voorgaande Study Awards

Voorgaande Study Awards

Event 2020
Op 5 november 2020 heeft het Genootschap voor Risicomanagement tijdens het Risk & Resilience festival de GvRM Study Award uitgereikt aan Karlijn Wiggers. Een prijs die duidelijk maakt waarom de verbinding tussen wetenschap en praktijk zo belangrijk is voor het nog maar 25-jaar bestaande vakgebied Risicomanagement en het nog recentere Resilience perspectief.

Jury GvRM Study Award

  • Gea Kolk - Consultant RAMS- en risicobeheer Movares - Voorzitter jury
  • Harrie Jansen - Bedrijfskundige, De Wilg Advies, mede-oprichter GvRM
  • Koos Vegting - Risicomanager professionele beleggingen, Kas Bank
  • Ronald van Tol - Organisatie-advies en interim management Levende Cijfers

De genomineerden voor de 2020 GvRM Study Award waren: 

Karlijn Wiggers - Universiteit Twente, Creative Technology

Titel: 'De Fysicalisatie van Risicomodellen'

Hoewel risicomodellen een belangrijke rol spelen voor de samenleving, zijn ze soms moeilijk te begrijpen voor leken. Visuele elementen kunnen dienen als universele taal om dit soort ingewikkelde concepten te verhelderen. De knikkerbaan die werd ontworpen tijdens het onderzoek genaamd 'De Fysicalisatie van Risicomodellen' helpt om foutenbomen op een visuele en aantrekkelijke manier uit te leggen.

 

Peter Zeilstra - Universiteit van Amsterdam, MSc Enterprise Risk Management & MSc Verzekeringskunde

Titel: Brandbare gebouwen - 'Een onderzoek naar de brandbaarheid van gebouwen, de risico’s van brandbare gebouwen en hoe deze risico’s voldoende beheerst kunnen worden'

In Nederland neemt het aantal grote branden nog steeds toe. Naast slachtoffers veroorzaken deze branden ook steeds meer materiële schade. De brandbaarheid van de gebouwen zélf speelt bij zowel het ontstaan als ook de uitbreiding van brand een belangrijke rol. Wat maakt een gebouw brandbaar? Hoeveel brandbare gebouwen zijn er in Nederland en wat is de relatie met risicomanagement? Dat is het onderwerp van het onderzoek.

Dexter Rommens - The Hague Graduate School, Risicomanagement

Titel: 'De weg naar commitment gedreven projectrisicomanagement'

In de scriptie is onderzoek gedaan naar het meten van risicovolwassenheid van een internationale projectorganisatie. Enerzijds door vast te stellen welk model hiervoor geschikt is en anderzijds door te analyseren welke interventies er gepleegd kunnen worden om naar het gewenste risicovolwassenheidsniveau te groeien.

Event 2019

Winnaar van 2019, Johan Kloppenburg, hield na de uitreiking een interessante lezing over zijn onderzoek voor een groot aantal  ïnteresseerden. Herbeleef de derde editie van het Risk & Resilience Festival 2019, bekijk hier de sfeerimpressie met de aftermovie.

 

Zie hier eerder berichten aangaande het Resilience Festival 2019: 

https://gvrm.info/Nieuws-Kennisdeling/Artikelen/CategoryID/8/Awards

De winnaar van 2018:  David Bornebroek  

De winnaar van 2017: Ravish Mehairjan